3.01.2013

matiasy z pesto peperoncino w oleju wg ziutuli-kaszubki...

Składniki:


10 sztuk matiasy, 2 łyżki "Pesto peperoncino" Royal Brand, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1/2 łyżeczki cukier, 3/4 szklanki olej

matiasy wymoczyć ze 3x zmieniając wodę co 30 minut

suszone przyprawy "Pesto peperoncino" Royal Brand - skład: pokruszona papryka suszona ostra, cebula, natka pietruszki, szczypiorek, czosnek, sól morska

do matiasów wymoczonych wsypać pesto peperoncino, do smaku dać pieprz, cukier i zalać wszystko olejem

dobrze wymieszać i do lodówki najlepiej na całą noc - smaki się dobrze połączą

takie matiasy mają wyjątkowy smak i najlepiej smakują z razowcem.......SMACZNEGO!!!

suszone przyprawy "Pesto peperoncino" Royal Brand - do dań włoskich i nie tylko, nie zawiera glutaminianu sodu, produkt naturalny, ilość soli jest nieznaczna - skład: pokruszona papryka suszona ostra, cebula, pieprz, natka pietruszki, szczypiorek, czosnek, sól morska - opakowanie: 30 gram - możliwe zastosowanie: dla wegetarian, wegan, przyprawa koszerna

przyprawa jak dla mnie ma szerokie zastosowanie w użyciu do potraw, kanapek, sałatek, ma wyśmienity smak i POLECAM do stosowania

2 komentarze:

  1. do matiasów się przekonałam dopiero w te święta i już wiem że będę eksperymentować z twoimi przepisami, :)
    pozdrawiam,
    Szana!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale mnie zaskoczyłaś. Jak słyszę "pesto" to widzę w pierwszej kolejności makaron, potem makaron, makaron, makaron - a tu bach: śledź! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!