3 torebki ryż ugotowany, 1 sztuka cebula, 1 łyżka masło, 1/2 szklanki tarta bułka, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka jarzynka, 1 sztuka jajko, - do smaku maggi, - ile potrzeba olej do smażenia, 1 duży kubek jogurt, 1 łyżeczka cukier, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, - do smaku sól morska, 4 ząbki czosnek
dzień wcześniej ryż dobrze ugotować nawet na papkę
na drugi dzień do zimnego ryżu dodać zrumienioną cebulkę na maśle, jajko, pieprz mielony, jarzynkę, maggi do smaku, tartą bułkę i dobrze wyrobić masę
na oleju smażyć na złocisto kotleciki ryżowe
do jogurtu wcisnąć czosnek, dodać pieprz mielony, cukier, sól i dobrze wymieszać
kotleciki ryżowe lubimy z takim sosikiem na kolację......SMACZNEGO!!!
muszą być pyszne z sosem czosnkowym.
OdpowiedzUsuńto mysi być pycha i do tego bez mąki :) super!
OdpowiedzUsuńmyślę, że spodobałaby ci się nasza nowa akcja!
Gotuj sezonowo!
http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/gotuj-sezonowo
świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na konkurs http://pahitka.blogspot.com/2013/01/konkurs.html#comment-form