Składniki:
30 dag mlecz śledziowy,
2 łyżki mąka pszenna, do smaku różowa sól himalajska Royal Brand,1/4 łyżeczki pieprz czarny ziarnisty świeżo mielony,ile potrzeba olej olej do smażenia, do smaku ocet winny
bardzo smaczna kaszubska "przegryzka" dosmaczona różową solą himalajską Royal Brand
mlecze kupić w dobrym rybnym sklepie lub wyjąć z czyszczonych śledzi - /ja kupiłam u rybaków większe śledzie i mlecze wykorzystałam w tym przepisie, śledzie usmażyłam do zalewy octowej / -
dobrze umyć, osuszyć na ręczniku papierowym i obtoczyć w mące wymieszanej z pieprzem i solą
na gorącym oleju smażyć na rumiano
na talerzu skropić octem winnym - smakują z pieczywem........SMACZNEGO!!!
Jutro piątek.Mlecze się moczą.Posmakuję.Już czuję smak.Zapiję dobrym browarkiem. Dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuń