Składniki:
50 dag wątróbki z kurczaka,
1/4 szklanki olej,
1 łyżeczka pieprz ziołowy,
1/2 laski kora cynamonu Royal Brand,
2 sztuki jabłka,
1/2 słoika dynia galaretkowa,
1 łyżeczka pieprz grubomielony,
- do smaku maggi,
1 łyżeczka majeranek,
- do smaku sól morska
wątróbkę oczyścić, opłukać i obsuszyć - smażyć taką bez mąki na gorącym oleju na rumiano
do wątróbki dodać pokrojone jabłka, dynię galaretkową z mojego przepisu TUTAJ
1/2 laski kory cynamonowej Royal Brand utrzeć na proszek w moździerzu - na tarce jest trudniej i szkoda paznokci
wsypać cynamon do wątróbki i dusić wszystko co jakiś czas mieszając około 20 minut
na koniec dodać majeranek, pieprz, maggi
wątróbkę do smaku posolić na talerzu
smaczna cynamonowa z nutą jabłka i dyni na słodko do pieczywa na kolację......POLECAM.....
SMACZNEGO!!!
CYNAMON ORYGINALNY występujący wyłącznie na Cejlonie - 3 laski - produkt naturalny
smak: lekko słodki - zapach:aromatycznie słodki - zastosowanie: do aromatyzowania przystawek, ciastek, ryżu, grysiku, marmolad, pierników, kompotów, grzańców - ja lubię dodać do mięs wieprzowych pieczonych, drobiu, wątróbek i do śledzi matiasów
CYNAMONOWIEC CEJLOŃSKI to źródło cynamonu najcenniejszego o najsubtelniejszym smaku, zapachu, aromacie - całkowicie różny od chińskiej kasji, która jest bardziej piekąca w smaku - wyjątkowo miękki, delikatny, można go rozkruszyć w palcach, wspaniały aromat....
Z cynamonem faktycznie smakuje wyśmienicie.
OdpowiedzUsuń