Składniki:
50 dag karkówka bez kości,
4 łyżki masło do smażenia,
2 łyżki mąka pszenna,
1 łyżeczka pieprz mielony,
1 łyżeczka sól himalajska Royal Brand,
1 torebka przyprawa l`orange Royal Brand,
4 łyżki miód wieloowocowy,1 pomarańcza drobno pokrojona bez skórki i pestek,
2 szklanki woda,
- do smaku maggi
karkówkę pokroić w kostkę i obsypaną mąką na maśle klarowanym dobrze zrumienić, do smaku dodać pieprzu i sól himalajaską
do mięska wsypać przyprawę l`orange - miód - drobno pokrojony owoc pomarańczy- 2 szklanki wody i dusić do miękkości mięsa około 30 minut co jakiś czas mieszając i aby część wody odparowała - do smaku można dodać maggi
smaczny gulasz z nutą pomarańczy i miodu do ziemniaków, ryżu lub z bagietką.......
SMACZNEGO!!!!
przyprawę KURCZAK L`ORANGE użyłam do karkówki - eksperyment z dodaniem pomarańczy i miodu się smacznie udał....
skład przyprawy: cebula, marchew, por, tymianek, seler, skórka pomarańczowa, cukier
nie zawiera glutaminianu sodu - bez soli - naturalne składniki - opakowanie50 gram
zalety: smaczne połączenie składników, możliwość łączenia z różnymi mięsami, łatwość przyrządzenia
wady: dla mnie brak
Sól Himalajska stosowana w kuchni, uzupełnia niedobory mikroelementów w codziennej diecie, Sól Himalajska nie posiada zanieczyszczeń jakimi są metale ciężkie, jak w przypadku soli morskiej - Sól Himalajska posiada biało-różowy kolor, jest on zależny od koloru skały z której pochodzi, im bardziej różowy kolor to tym więcej żelaza znajduje się w danej soli
Ciekawa ta przyprawa. Nie słyszałam o niej. Nie sądziłam że skórkę pomarańczową można dać do mięsa:)
OdpowiedzUsuń