27.10.2012

wątróbka z kurczaka kolendrowo-gorczycowa z cebulką na ostro...

Składniki:


50 dag wątróbka kurczakowa, - ile potrzeba smalec lub olej, 2 łyżeczki papryka ostra, - ile potrzeba mąka do obsypania,1 łyżeczka rozmaryn, 2 łyżeczki kolendra ziarna,1 łyżeczka gorczycy, 4 sztuki cebula, 1 łyżeczka cukier do cebuli, 1 łyżeczka jarzynka do cebuli

kolendrę z kroplą oleju utrzeć w moździerzu - wątróbkę oczyścić i umyć i osuszyć

obsypaną mąką i papryką ostrą wątróbkę usmażyć na smalcu lub oleju na rumiano z każdej strony - usmażoną przełożyć na talerz - na patelnię dać kolendrę, gorczycę, cebulę pokrojoną w piórka i posypać cukrem i jarzynką - gdy się podsmaży dodać wątróbkę i z 5 minut wszystko jeszcze podsmażać mieszając

wątróbka i na obiad i na zimno do chlebka....
SMACZNEGO!!!!AKCJA: Potrawy rozgrzewające

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!