50 dag wątróbki z kurczaka, - ile potrzeba mąka do obsypania, 1/2 szklanki olej, 3 duże cebula, 2 łyżeczka jarzynka, 2 łyżki pieprz mielony, 1 puszka groszek konserwowy
wątróbkę z kurczaka dobrze oczyścić i umyć - obsypać w mące i smażyć na gorącym oleju na rumiano i przełożyć na talerz
na tej patelni podsmażyć cebulę w talarki pokrojoną z dodatkiem jarzynki pieprzu - do podsmażonej cebuli włożyć wątróbkę i lekko wymieszać podsmażając - na koniec wsypać groszek z zalewą i dusić z 5 minut lekko mieszając
pyszna wątróbka groszkowa z pieczywem, tylko tak ją jemy....ale można wg uznania z innymi dodatkami...
SMACZNEGO!!! AKCJA:

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!