23.10.2012

pomidorowa ze świeżych pomidorów z koprem włoskim...

Składniki:


1 kg zmiksowanych pomidorów, 2 litry rosołu drobiowego, 2 marchwie, 1 pietruszka, 1 seler, pieprz mielony, 1 łyżeczka chilli, 1 łyżka cukru, 1/4 łyżeczki na talerz zupy Royal Brand "koper włoski", śmietana do smaku

z pomidorów usunąć głąbki - opłukać i ze skórą zmiksować w dzbanku miksującym

rosół z dnia poprzedniego zagotować z warzywami

wlać do rosołu pomidory i z 10 minut gotować na małym ogniu

doprawić do smaku pieprzem, chilli, cukrem

wszystko zmiksować w garnku blenderem

wlać porcję zupy (jest dość gęsta naturalnie) i do smaku dodać śmietany - na koniec wsypać koper włoski - bardzo lubimy w pomidorowej ziarenka kopru włoskiego.......
SMACZNEGO!!!

koper włoski Royal Brand, przyprawa z Indii, produkt naturalny, opakowanie 30 gram

smak: aromatyczny, podobny do anyżu, lekki posmak kamfory - zapach: aromatyczny, przypomina anyż - zastosowanie: tradycyjna przyprawa do ryb, śledzi, pikli, ogórków i kiszonej kapusty, dla nas do pomidorowej smakuje
zalety: jest tak aromatyczna, że nie trzeba dużo używać = wydajna, wady: dla mnie brak

1 komentarz:

  1. To jedna z moich ulubionych zup a ze świeżych pomidorów to już bajka:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!