Składniki:
2 sztuki jajka,
1/2 szklanki olej,
1 szklanka mleko,
1/2 szklanki cukier,
- szczypta sól,
2,5 szklanki mąka pszenna,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
- w opisie dynia truskawkowa,
1/2 puszki krówka kokosowa,
- do posypania cukier puder
olej, mleko, jajka, cukier, sól dobrze roztrzepać rózga
wsypać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać "byle jak"
dynia truskawkowa z mojego przepisu TUTAJ
forma kominkowa wysmarowana tłuszczem i tartą bułką
do blaszki przełożyć większą część ciasta i na wierzch rozłożyć dynię ze słoiczka, pojemność 300ml
na dynię rozłożyć z połowy puszki masę krówkową i rozłożyć resztę ciasta
na razie nie mam piekarnika i piekę jedną dużą muffinę w prodiżu
piec w nagrzanym prodiżu około 40 minut
inne piecyki nagrzane 200C i 40 minut
muffinę zostawić do całkowitego wystygnięcia
muffina ma wyjątkowy smak dyni chrupiącej i krówki kokosowej i szybko się zjada ......
SMACZNEGO!!!!
Bardzo ciekawa jestem smaku! Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńPyszne połączenia smaków. Mniam!
OdpowiedzUsuń