Składniki:
2 sztuki jajka,
1/2 szklanki olej,
1 szklanka mleko,
- szczypta sól,
1/2 szklanki cukier,
2,5 szklanki mąka tortowa,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
Nadzienie:
3 sztuki jabłka,
15 sztuk herbatniczki z czekoladą,
1/2 puszki krówka toffi,
- do posypania puder cukier
jajka, olej, mleko, cukier, sól dobrze roztrzepać rózgą
wsypać przesianą mąkę z proszkiem i rózgą niezbyt dokładnie wymieszać
kominkowa wysmarowana tłuszczem i tartą bułką - do blaszki przełożyć większą połowę ciasta i rozłożyć grubsze kawałki jabłek
na jabłka rozłożyć masę krówkę toffi i poukładać herbatniczki
na wierzch przełożyć resztę ciasta i piec w nagrzanym prodiżu około 40 minut
inne piecyki nagrzane do 200C i 40 minut
ciasto można upiec w foremkach muffinkowych, nadzienie nakładać i przykryć ciastem
muffinę zostawić do wystudzenia i zimną posypać pudrem cukrem
muffina ma wyjątkowy smak jabłek z krówką toffi z herbatniczkiem chrupiącym......POLECAM...........
SMACZNEGO!!!!!
Pyszności! :)
OdpowiedzUsuńCiekawe i pyszne połączenie smaków.
OdpowiedzUsuń