13.10.2012

jajka w sosie chrzanowo jabłkowym z rzeżuchą...

Składniki:


8 sztuk jajka gotowane na twardo, 1 słoiczek chrzan tarty, 1 łyżka cukier, 1/2 kubka śmietana, - ile potrzeba rzeżucha

jajka ugotować na twardo - ostudzić pod zimną wodą i obrać

utrzeć jabłko na grubszych oczkach i dodać słoiczek chrzanu, cukier, śmietanę i wszystko wymieszać - jajka pokroić na każde na pół i położyć na talerzu

na każdą połówkę nałożyć łyżeczkę sosu chrzanowego i posypać rzeżuchą......
SMACZNEGO!!!!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam jajeczka w majonezie,własnie dzisiaj zrobiłam zapas jajek w lidlu bo jest na nie promocja,to danie nigdy się nie nudzi.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!