27.09.2012

rolada z szynki nadziana ogórkiem cebulą i pieczona w prodiżu...

Składniki:


1,5 kg szynka świeża, 3 sztuki ogórki kiszone, 1 duża cebula, 2 łyżeczki pieprz mielony, 1 łyżeczka jarzynka, - do smaku magi, 2 łyżki smalec, - w opisie woda do podlania

porcję szynki świeżej rozciąć tak, aby jej nie przeciąć na pół, tylko aby był jeden płat mięsa

na mięsie położyć całe ogórki i duże kawałki cebuli

posypać pieprzem, jarzynką, skropić maggi

szynkę zawinąć w roladę - obwiązać dobrze nicią i zawinąć w folię - do lodówki na całą noc

do misy prodiża włożyć smalec i włączyć do prądu - grzałka góra/dół

po 5 minutach włożyć szynkę i piec około 80-90 minut

ze 4x w trakcie pieczenia polać szynkę czterema łyżkami wody - ze 2x obrócić szynkę

jak całkiem wystygnie i jest zimna zdjąć nić z szynki

pyszna, domowa, świeża szynka pieczona do pieczywa......
SMACZNEGO!!!!
AKCJA: Mięsne rolowanie - konkurs!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!