Składniki:
1,5 kg szynka świeża,
3 sztuki ogórki kiszone,
1 duża cebula,
2 łyżeczki pieprz mielony,
1 łyżeczka jarzynka,
- do smaku magi,
2 łyżki smalec,
- w opisie woda do podlania
porcję szynki świeżej rozciąć tak, aby jej nie przeciąć na pół, tylko aby był jeden płat mięsa
na mięsie położyć całe ogórki i duże kawałki cebuli
posypać pieprzem, jarzynką, skropić maggi
szynkę zawinąć w roladę - obwiązać dobrze nicią i zawinąć w folię - do lodówki na całą noc
do misy prodiża włożyć smalec i włączyć do prądu - grzałka góra/dół
po 5 minutach włożyć szynkę i piec około 80-90 minut
ze 4x w trakcie pieczenia polać szynkę czterema łyżkami wody - ze 2x obrócić szynkę
jak całkiem wystygnie i jest zimna zdjąć nić z szynki
pyszna, domowa, świeża szynka pieczona do pieczywa......
SMACZNEGO!!!!
AKCJA:
Prawdziwa ręka mistrza!
OdpowiedzUsuń