1,5 szklanki makaron kokardki,
2 łyżki okrasa z łopatki smalec,
1 sztuka cebula,
5 ząbków czosnek,
1/2 łyżeczki pieprz mielony,
1/2 łyżeczki sól morska,
1 łyżeczka Cayenne,
- w opisie przecier pomidorowy swojski,
2 garście fasolka mrożona,
2 garście włoszczyzna mrożona młoda,
2 łyżki czubate śmietana,
- do smaku magi Kucharek
ugotować na "al dente" makaron kokardki w lekko osolonej wodzie i odlać na sito
na okrasie smaluszkowej z łopatki zeszklić cebulę i czosnek posypane pieprzem mielonym
przecier pomidorowy z mojego przepisu TUTAJ
do cebulki włożyć zamrożoną fasolkę i młodą włoszczyznę (moje zapasy) i podsmażać z 5 minut
wlać przecier pomidorowy, śmietanę, cayenne, maggi do smaku i dusić z 5 minut
włożyć makaron i ze 2 minuty dusić razem - pyszny pikantny sos z kokardkami.........SMACZNEGO!!!!
Mmm, zjadłabym takie ;)
OdpowiedzUsuń