Miałam przyjemność przetestować znanej z korzystania naturalnych składników marki
: ZUPĘ KRUPNIK....
Poniżej efekt przygotowania mojej wersji krupniku:
ja dodałam z wczorajszego rosołu ugotowane, pokrojone udko i 1 marchewkę = zawartość obu torebek wsypałam do 1 litra zimnej wody z pokrojonym udkiem kurczaka z marchewką, mieszając doprowadziłam do wrzenia
dodałam łyżkę masła (lub olej), gotowałam 20 minut co jakiś czas mieszając
podałam smaczny, syty krupnik z łyżką śmietany ,ciut pieprzu do smaku i pietruszką....
RADY BABCI ZOSI: Krupnik wychodzi bardzo smaczny ugotowany na dwóch skrzydełkach kurczaka. Trzeba wtedy przedłużyć czas gotowania do 40 minut
Składniki:
kasza jęczmienna - ziemniak suszony - marchew suszona - cebula suszona - pasternak suszony - seler suszony - czosnek suszony - lubczyk suszony - natka pietruszki suszona - pieprz czarny
Zupa jest smaczna i jak na gotowy produkt z torebki warty zjedzenia!!!!
SMACZNEGO
Ja od nich jadłam tylko cebulową.
OdpowiedzUsuń