25.07.2012

SYS: KRUPNIK BABCI ZOSI z suszonych warzyw

Miałam przyjemność przetestować znanej z korzystania naturalnych składników marki : ZUPĘ KRUPNIK....
Poniżej efekt przygotowania mojej wersji krupniku:
ja dodałam z wczorajszego rosołu ugotowane, pokrojone udko i 1 marchewkę = zawartość obu torebek wsypałam do 1 litra zimnej wody z pokrojonym udkiem kurczaka z marchewką, mieszając doprowadziłam do wrzenia

dodałam łyżkę masła (lub olej), gotowałam 20 minut co jakiś czas mieszając

podałam smaczny, syty krupnik z łyżką śmietany ,ciut pieprzu do smaku i pietruszką....

RADY BABCI ZOSI: Krupnik wychodzi bardzo smaczny ugotowany na dwóch skrzydełkach kurczaka. Trzeba wtedy przedłużyć czas gotowania do 40 minut

Składniki:
kasza jęczmienna - ziemniak suszony - marchew suszona - cebula suszona - pasternak suszony - seler suszony - czosnek suszony - lubczyk suszony - natka pietruszki suszona - pieprz czarny

Zupa jest smaczna i jak na gotowy produkt z torebki warty zjedzenia!!!!
SMACZNEGO

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!