10.07.2012

czosnkowo-cebulowo-pomidorowy bób podsmażany...

Składniki:


1 kg bób, 1 łyżka cukier, 4 ząbki czosnek, 1 sztuka cebula, 4 łyżki smalec okrasa, 1 łyżka papryka słodko ostra, 1/2 słoiczka przecier pomidorowy, 1 pęczek koperek, 1 łyżeczka sól morska

bób ugotować w wodzie z cukrem do miękkości i wylać na sito


na patelnię dać okrasę-smalec, sól do smaku, pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i podsmażyć - dodać bób i przecier pomidorowy, dolać można z 1/2 szklanki wody i mieszać podsmażając do odparowania wody - wsypać koperek i zamieszać

smaczny bób na kolację...
SMACZNEGO!!!!

1 komentarz:

  1. Mmm... uwielbiam bób, a w takim towarzystwie musi smakować znakomicie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!