24.06.2012

z drobiu rosołowego galaretka...

Składniki:

60 dag drób z rosołu, 4 sztuki marchewka, 3 łyżeczki pieprz biały, 5 łyżeczki żelatyna, 600 ml rosół, 1 łyżka natka pietruszki, - do smaku cytryna

części drobiowe ugotowałam w rosole w moim przepisie TUTAJ

szyję indyczą, skrzydełka i udka kurze: obrać z nich same mięsko i pokroić w kostkę

marchewki drobno pokroić, natkę pietruszki posiekać - włożyć do naczynia razem z mięskiem, pieprzem mielonym białym - żelatynę rozpuścić w gorącym rosole i zalać mięsko - gdy przestygnie włożyć do lodówki do stężenia

smaczna, delikatna galaretka z drobiu mieszanego...
SMACZNEGO!!!!
AKCJA:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!