28.05.2012

jajowe sadzone szczypiorkowe na śniadanie...

Składniki:


1/2 pęczka szczypiorek usiekany, 1 łyżeczka smalec, 2 sztuki jajka, - do smaku sól morska, - do smaku pieprz mielony

szczypiorek posiekać i chwilę podsmażyć na smalcu - ok. 2 minuty (jest mocniejszy aromat po podsmażeniu-koperek,pietruszkę też tak można i potem dodać np. do mięsa mielonego) - do szczypiorku włożyć 2 jajka - posolić i popieprzyć i smażyć na sadzone jak lubisz- bardziej ścięte lub wysmażone - my lubimy mocniej ścięte białko ale żółtko lekko ścięte i jemy z bułeczką z masłem na śniadanie...SMACZNEGO!!!!

2 komentarze:

  1. Robię tez ze szczypiorkiem,lub koperkiem ale wcześniej nie przesmażam tylko świeżym w trakcie smażenia jaj dodaję :) Pychotka :-)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przesmażony wydobywa swój mocniejszy aromat, koperek też...pozdrawiam

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!