Składniki:
1/2 pęczka szczypiorek usiekany,
1 łyżeczka smalec,
2 sztuki jajka,
- do smaku sól morska,
- do smaku pieprz mielony
szczypiorek posiekać i chwilę podsmażyć na smalcu - ok. 2 minuty (jest mocniejszy aromat po podsmażeniu-koperek,pietruszkę też tak można i potem dodać np. do mięsa mielonego) - do szczypiorku włożyć 2 jajka - posolić i popieprzyć i smażyć na sadzone jak lubisz- bardziej ścięte lub wysmażone - my lubimy mocniej ścięte białko ale żółtko lekko ścięte i jemy z bułeczką z masłem na śniadanie...SMACZNEGO!!!!
Robię tez ze szczypiorkiem,lub koperkiem ale wcześniej nie przesmażam tylko świeżym w trakcie smażenia jaj dodaję :) Pychotka :-)))
OdpowiedzUsuńprzesmażony wydobywa swój mocniejszy aromat, koperek też...pozdrawiam
Usuń