16.09.2025

zebra z airfryer Cecotec Duoheat 6500...

Składniki:

jajka 3 sztuki "L", mleko 3 x po 60 ml, cukier 3 x po 1/2 szklanki, olej rzepakowy 3 x po 3 łyżki, mąka tortowa 3 x po 1 szklance, proszek do pieczenia po 3/4 łyżeczki kakao 2 czubate łyżki, kisiel wiśniowy 1 opakowanie bez cukru, cukier wanilinowy 1 opakowanie + 3 łyżki mąki tortowej 

Cecotec Airfryer, 6,5 litra, grill, podwójna rezystancja Air Fryer Cecofry&Grill Duoheat 6500. 2200W, dietetyczny i cyfrowy, okno podglądu,  regulowana temperatura 40-200 ° C, 12 programów.

Pierwsze uruchomienie urządzenia zaczęłam od ciasta, i mimo użycia programu, trzeba jednak sprawdzić patyczkiem i ewentualnie jeszcze dalej odpowiednio piec.

I teraz po pierwszym użyciu mam takie zdanie: do tej pory używałam airfryer znanej marki, i tutaj z pieczeniem ciasta  Cecotec wygrał, podwójna grzałka robi komfort pieczenia. 

Składniki temperatura pokojowa= 3 miski i do każdej dodać jajko, cukier, olej, mleko, proszek do pieczeni i do 1 kakao, do 2 kisiel, do 3 cukier wanilinowy z mąką. 

Mikserem bez mycia mieszadeł wyrabiam po kolei nie całą minutę: białe ciasto, czerwone ciasto, kakaowe ciasto. 

Do kosza bez tacy włożyć papierową foremkę, i od środka małymi porcjami dodawać każde ciasto. 

Kosz do airfryera, ustawić program deser 160 C, 20 minut i włączyć. 

 Po tym czasie sprawdzić  patyczkiem czy jest suchy, tutaj jeszcze nie był i ustawiłam na dodatkowe 170 C, 10 minut, po tym dopieczeniu ciasto jest upieczone, wyjąć z kosza z papierem i na kratkę położyć do wystudzenia - ciasto jest wyrośnięte, lekkie, puszyste i z góry i z dołu jest przypieczone.....SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!