12.03.2025

pyszny sernik z krakersami z airfryer...

Składniki:
twaróg wiaderko 1 kg, jajka 3 sztuki "XXL", cukuer 3/4 szklanki, aromar rumowy 3 krople, budyń śmietankowy 2 opakowania, kasza manna 2 łyżki. krakersy solone 200 gram opakowanie, cukier puder do posypania - ile potrzeba


Składniki temperatura pokojowa=  do miski dać jajka, cukier, aromat rumowy utrzeć mikserem na kogel mogel.

Dodać twaróg z wiaderka, budynie, kaszkę manną, mikserem połączyć składniki.

2 formy silikonowe 22 cm, krakersy rozdrobnić, pokruszyć i posypać cienka warstwę na dnie foremek, masę sernikową wylać na krakersy w foremkach, wierzchy serników posypać resztą krakersów delikatnie je dłonią wcisnąć w sernik, 1 foremkę dać do kosza airfryera.

Airfryer na 175C, 20 minut, następnie na 160C, 15-20 minut, do suchego patyczka-sprawdzać na środku sernika czy po wyjęciu patyczek jest suchy, gotowy sernik wyjąć z kosza, tak samo upiec drugą foremkę sernika, przed podaniem posypać cukrem pudrem - sernik jest delikatny, wilgotny, z solonymi krakersami smakuje wybornie........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!