16.11.2024

bób podsmażany w airfryer...

Składniki:

bób świeży 1 kg, sól 2 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ząbki czosnku 5 ząbków, masło 1 łyżka, koperek 1 pęczek

Bób świeży zalać wodą, gotować do miękkości, po ugotowaniu nadmiar wody wylać. 

Do gorącego bobu dać masło, sól, pieprz mielony, wyciśnięty z praski czosnek i wysypać do foremki silikonowej 22 cm. 

Włożyć do airfryer, ustawić program warzywa, 200C, 8 minut, po tym czasie dodać posiekany koperek i gotowe, można zajadać, nam smakuje również po wystudzeniu - dla odmiany jest bób podsmażany w airfryer, jest lekko chrupiący, my lubimy zawsze bób ze skórką, nie obieramy..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!