Składniki:
pomidory dojrzałe 10 sztuk średnie,
cebula biała 1 sztuyka większa,
ogórki małosolne 5 sztuk,
cukier 1 łyżka,
sól 1 łyżeczka,
pieprz mielony 3/4 łyżeczki,
ocet jabłkowy 2 łyżeczki,
olej rzepakowy 5 łyżek,
koperek 1 pęczek
Pomidory umyć, usunąć skórkę jeśli jest twarda i pokroić w kosteczkę do miski.
Cebulę obraną drobno pokroić w kosteczkę.
Ogórki małosolne pokroić w kosteczkę i w misce wymieszać.
Dodać cukier, sól. pieprz mielony, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, posiekany koperek i wszystko wymieszać, odstawić na 30 minut i można zajadać. - najlepsza sałatka do podjadania gdy chwyci głód, doskonale pasuje do dań obiadowych czy do tostów na kolację.......SMACZNEGO!!!
Wygląda bardzo apetycznie :) Osobiście bardziej mi służą te malutkie pomidorki. Po tych zwykłych zawsze na mam jakieś sensacje ;)
OdpowiedzUsuń