12.05.2024

sałatka pomidorowa na szybko i prosto...

Składniki:
pomidory dojrzałe 10 sztuk średnie, cebula biała 1 sztuyka większa, ogórki małosolne 5 sztuk, cukier 1 łyżka, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, ocet jabłkowy 2 łyżeczki, olej rzepakowy 5 łyżek, koperek 1 pęczek


Pomidory umyć, usunąć skórkę jeśli jest twarda i pokroić w kosteczkę do miski.

Cebulę obraną drobno pokroić w kosteczkę.

Ogórki małosolne pokroić w kosteczkę i w misce wymieszać.

Dodać cukier, sól. pieprz mielony, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, posiekany koperek i wszystko wymieszać, odstawić na 30 minut i można zajadać. - najlepsza sałatka do podjadania gdy chwyci głód, doskonale pasuje do dań obiadowych czy do tostów na kolację.......SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

  1. Wygląda bardzo apetycznie :) Osobiście bardziej mi służą te malutkie pomidorki. Po tych zwykłych zawsze na mam jakieś sensacje ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!