11.12.2023

pyszny gulasz z łopatki z warzywami na pikantnie...

Składniki:
łopatka wieprzowa bez kości 80 dag, przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie, olej rzepakowy 8 łyżek, cebula 2 sztuki duże, ząbki czosnku 8 sztuk, papryka różna 8 sztuk średnia, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 1 sztuka, sól 2-3 łyżeczki, papryka słodka 1 łyżka, pieprz mielony czarny 1 łyżeczka, woda 1/2 litra, mąką pszenna 3 łyżki, koncentrat pomidorowy 100 gram, woda 1/2 litra, natka pietruszki 1/2 pęczka


Łopatkę wieprzową opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w małą kostkę, wymieszać z przyprawą do wieprzowiny i do lodówki na 2 godziny.

Cebule, ząbki czosnku, papryki pokroić w kostkę.

Do misy urządzenia wlać olej rzepakowy, wsypać mięso, ustawić na pieczenie 160 C, 50 minut, po 10 minutach wymieszać.

Następnie wsypać cebulę, czosnek, sól, paprykę słodką, pieprz mielony, wymieszać, po 5 minutach wsypać paprykę, wymieszać i smażyć wszystko z 10 minut.

Wlać 1/2 litra wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować w 120 C 25 minut, następnie mąkę wymieszać z wodą i wlać do gulaszu, wymieszać i zagotować, na koniec wsypać natkę pietruszki - gulasz przygotowany w urządzeniu multicooker jest bardzo szybko gotowy, wszystko w jednym pojemniku bez przypalania, ma aromatyczny smak..........SMACZNEGO!!!

Mam przyjemność testować Multicooker Philips HD4713/40 "zobacz TUTAJ" z portalu TRND "zobacz TUTAJ"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!