Składniki:
biszkopty okrągłe 150 gram,
żelatyna deserowa na 1 litr 1 opakowanie,
twaróg naturalny 1 kg wiaderko,
cukier 1 szklanka,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
kakao 4 łyżki,
truskawki 50 dag,
galaretka brzoskwiniowa 2 opakowania
Żelatynę deserową namoczyć w 3/4 szklanki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje to w mikrofalówce podgrzać 1 minutę na dużej mocy.
Tortownicę 24 cm wyłożyć folią spożywczą, na dnie ułożyć biszkopty.
Twaróg z wiaderka mikserem zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym, wsypać kakao, wlać żelatynę i mikserem połączyć składniki.
Masę serową wylać na biszkopty, wygładzić wierzch i dodać kawałki opłukanych truskawek, delikatnie przycisnąć do sernika i schować do lodówki na 3 godziny.
Galaretki brzoskwiniowe wymieszać w 900 ml gorącej wody, gdy wystudzona galaretka zacznie tężeć wylać ją na truskawki, do lodówki włożyć najlepiej na całą noc.
Usunąć folię z sernika, porcje kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie
- bardzo łatwy, szybki, smaczny,sernik kakaowy na zimno, truskawki z galaretką idealnie pasują do sernika.......SMACZNEGO!!!
Uwielbiam takie pyszności :)
OdpowiedzUsuń