13.08.2021

kakaowy sernik na zimno z truskawkami,galaretką...

Składniki:
biszkopty okrągłe 150 gram, żelatyna deserowa na 1 litr 1 opakowanie, twaróg naturalny 1 kg wiaderko, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, kakao 4 łyżki, truskawki 50 dag, galaretka brzoskwiniowa 2 opakowania


Żelatynę deserową namoczyć w 3/4 szklanki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje to w mikrofalówce podgrzać 1 minutę na dużej mocy.

Tortownicę 24 cm wyłożyć folią spożywczą, na dnie ułożyć biszkopty.

Twaróg z wiaderka mikserem zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym, wsypać kakao, wlać żelatynę i mikserem połączyć składniki.

Masę serową wylać na biszkopty, wygładzić wierzch i dodać kawałki opłukanych truskawek, delikatnie przycisnąć do sernika i schować do lodówki na 3 godziny.

Galaretki brzoskwiniowe wymieszać w 900 ml gorącej wody, gdy wystudzona galaretka zacznie tężeć wylać ją na truskawki, do lodówki włożyć najlepiej na całą noc.

Usunąć folię z sernika, porcje kroić nożem maczanym w ciepłej wodzie - bardzo łatwy, szybki, smaczny,sernik kakaowy na zimno, truskawki z galaretką idealnie pasują do sernika.......SMACZNEGO!!!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!