Składniki:
boczek świeży surowy bez kości 30 dag,
cebula 1 sztuka,
VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw "zobacz TUTAJ" 2 szczypty,
kapusta młoda 2 główki,
VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw "zobacz TUTAJ" 1,5 łyżeczki,
pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
mąka pszenna 1 łyżka,
koperek 1 pęczek
Boczek świeży bez kości pokroić w kosteczkę, smażyć na średnim ogniu (na dużym szybko się zrumieni ale środek będzie nie dopieczony), gdy zacznie się rumienić wsypać drobno pokrojoną cebulkę, smażyć do złotej cebulki, dodać jarzynkę, pieprz mielony.
Kapustę młodą pokroić i wsypać do boczku, wsypać VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw - duży wybór przypraw
"zobacz TUTAJ" i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty około 2o minut na mniejszym ogniu, co jakiś czas zamieszać.
Na koniec wsypać mąkę, koperek posiekany i szybko wymieszać kapustę, zdjąć z ognia. - młoda kapusta jest naszym ulubionym danie, w różnych odsłonach smakowych przygotowana zawsze jest smacznie zjedzona.......SMACZNEGO!!!
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Pyszna. Do takiej kapusty to tylko świeże domowe pieczywo i można zajadać ;)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne
OdpowiedzUsuń