21.11.2019

gulasz warzywny z mięsem indyka z rosołu...

Składniki:

papryka 2 sztuki, marchew 4 sztuki,cukinia 2 sztuki średnie, fasolka szparagowa 50 dag, ząbki czosnku 5 sztuk,por 1 sztuka duża ,cebula 1 sztuka, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, mięso z indyka z rosołu (skrzydło,szyja), olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 2 szklanki, natka pietruszki 1 pęczek


Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, por, ząbki czosnku.

Wsypać pokrojoną paprykę, fasolkę, cukinię, marchew, dodać kostki rosołowe, wlać wodę.

Po zagotowaniu gotować do miękkości marchewki, fasolki.

Na koniec dodać obrane mięsko z indyka, doprawić pieprzem mielonym i pieprzem ziołowym, wsypać posiekaną natkę pietruszki, gotować jeszcze z 2 minuty.

Podawać z ryżem, kaszą, makaronem ziemniakami - takie danie warzywne z wykorzystaniem mięsa z rosołu jest bardzo sycące, rozgrzewające, po prostu smaczne........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!