6.07.2019

pyszny sernik na zimno z czekoladą, malinami na biszkoptach...

Składniki:

biszkopty mini 1 opakowanie, śmietana 30% 200 gram zimna, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, galaretka pomarańczowa 2 opakowania, woda gorąca 950 ml, maliny 1 małe pudełko, czekolada mleczna oreo 100 gram, sok z cytryny 2 łyżeczki, cukier puder 3/4 szklanki, żelatyna deserowa 5 łyżeczek, woda gorąca 120 ml



Galaretki wymieszać w gorącej wodzie (950 ml), zostawić do wystudzenia, następnie schować do lodówki, by zaczęła tężeć.

Żelatynę zalać gorącą wodą (120 ml), wymieszać dokładnie, letnią daje do sera.

zimny z lodówki Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président krótko zmiksować na dużych obrotach z cukrem pudrem, wsypać pokrojoną drobno czekoladę mleczną oreo, miksując na średnich obrotach wlewać żelatynę.

Śmietanę mocno zimną ubić na sztywno i dodać do masy serowej miksując na mniejszych obrotach.

Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, rozsypać  na dnie mini biszkopty, polać je paroma łyżkami galaretki i wyłożyć na nie masę serową, rozsypać opłukane,osuszone maliny i delikatnie je przycisnąć w sernik, wstawić do lodówki.

Tężejącą galaretkę wylać na maliny i sernik wstawić do lodówki najlepiej na całą noc - sernik jest niezwykle kremowy, zwarty dzięki Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président,który idealnie nadaje się do serników na zimno, sernik jest nie za słodki, z chrupiącą czekoladą, mini biszkopty są również chrupiące(lepsze od dużych)z posmakiem malin w pomarańczowej galaretce...........SMACZNEGO!!!

Tajemnice doskonałego sernika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!