4.04.2019

potrawka z kury rosołowej...

Składniki:

kura rosołowa 1/2 sztuki ok. 1 kg, olej rzepakowy 6 łyżek, cebula 2 sztuki, cukinia 1 sztuka, papryka czerwona 1 sztuka, ząbki czosnku 3 sztuki, rosół 1 szklanka, sok pomidorowy 1/2 litra, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra 1/2 łyżeczki


Mięso ugotowane z kury rosołowej obrać z kości, skóry,chrząstek, pokroić.

Na oleju podsmażyć mięso obrane, dodać pokrojoną cebulę, wymieszać, podsmażać z 5 minut.

Dodać pokrojoną cukinię, paprykę, ząbki czosnku, pieprz ziołowy, paprykę ostrą, podsmażać wymieszane z 3 minuty.

Wlać rosół, sok pomidorowy i zagotować, gotować z 5 minut, podawać z ryżem, ziemniakami - idealne danie na wykorzystanie mięsa kurczaka czy kury rosołowej z rosołu, potrawka smakuje doskonale na obiad i na kolację.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!