8.03.2019

warzywny gulasz z fasolą...

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, włoszczyzna 1 pęczek, cukinia 1 sztuka, papryka 2 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kostka rosołowa 1 sztuka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka,  papryka ostra 1 łyżeczka


Fasolę moczyć w wodzie całą noc, potem opłukać i w szybkowarze gotować w 1.5 litra wody z kostką rosołową, zielem angielskim, liściem laurowym około 40 minut, wystudzić.

Włoszczyznę, i resztę składników, umyć, obrać, pokroić na kawałki i w blenderze na tarczy do warzyw utrzeć.

Na oleju podsmażać w g podanej kolejności: cebulę, czosnek na złoto, starte warzywa dodać i podsmażać z 10 minut mieszając.

Do warzyw wlać z szybkowara ugotowaną fasolę z wywarem, dodać kostkę rosołową i gotować z 10 minut - warzywny gulasz z dodatkiem fasoli jasiek jest bardzo smacznym daniem obiadowym lub kolacyjnym, z pieczywem smakuje doskonale.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!