17.06.2018

truskawkowy koktajl z miętą i siemieniem lnianym

Składniki:


truskawki 50 dag, siemię lniane ziarna 3 łyżki, cukier trzcinowy 2 łyżki, mięta grejpfrutowa 4 listki, mięta pomarańczowa 4 listki, woda filtrowana 1 litr

truskawki dobrze i szybko opłukać zimną wodą, usunąć szypułki, truskawki wkładać do dzbanka blendera

wsypać siemię lniane, cukier trzcinowy, dodać liście mięty (mięta grejpfrutowa i mięta pomarańczowa mam takie odmiany), wlać zimną wodę filtrowaną

zamknąć dzbanek blendera i dokładnie zmiksować na najwyższych obrotach

podawać od razu do picia lub przechować do kilku godzin w lodówce - truskawki dobrze i szybko opłukać zimną wodą, usunąć szypułki, truskawki wkładać do dzbanka blendera - najsmaczniejszy, najzdrowszy, mało kaloryczny koktajl truskawkowy na bazie wody filtrowanej z listkami świeżej mięty, aromatycznie pachnie i smakuje wybornie...........SMACZNEGO!!!

2 komentarze:

  1. Akurat w moim ogródku pojawiły się pierwsze w tym roku truskawki, więc koniecznie muszę taki koktajl sobie przygotować. Mam wprawdzie blender ręczny, ale myślę że damy radę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Blender ręczny da radę, tylko w wyższym naczyniu i dobrze się zmiksuje bez chlapania, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!