11.02.2018

sernik pieczony korzenno-dyniowy...

Składniki:

jajka 6 sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, twaróg sernikowy 1 kg wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie + 3 łyżki kaszy manny, dynia duszona 1 szklanka, olej rzepakowy 4 łyżki, herbatniki korzenne - ile potrzeba

wszystkie składniki temperatura pokojowa = w misie robota utrzeć do białości jajka, cukier, cukier wanilinowy z 5 minut na najwyższych obrotach

dynię zetrzeć na tarce do marchewki, dać na patelnię cukru 1 łyżkę, startą dynię 1 szklankę i dusić do odparowania wody mieszając, wystudzić, można dodać dynię pieczoną ale ta wersja jest szybsza

do jajek dać ser z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, wystudzoną dynię, olej

wszystkie składniki na średnich obrotach połączyć

forma 30x24 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć herbatniki, wyłożyć masę serową, do masy powkładać w pionie herbatniki

piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie sernik zostawić do wystygnięcia - serniki bardzo lubimy i przygotowuję je w różnych wersjach smakowych i z różnymi dodatkami, pieczone, gotowane, na zimno.......SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!