18.01.2018

surówka z czerwonej kapusty...

Składniki:


kapusta czerwona mała 1 sztuka, cebula 1 sztuka, jabłko 1 sztuka, cynamon 3/4 łyżeczki, cukier 2 łyżki, sół 1 łyżeczka, olej rzepakowy smak chili 4 łyżki, ocet jabłkowy 1 łyżka

kapustę czerwoną poszatkować lub drobno i cienko pokroić ostrym nożem, kapustę sparzyć wrzącą wodą, odstawić na 10 minut i wylać na durszlak do odcieknięcia wody, jeśli mamy młodą czerwoną kapustę to nie trzeba jej sparzać, tylko posolić i odcisnąć nadmiar wody

kapustę przełożyć do miski, dodać pokrojoną drobno cebulę, pokrojone drobno jabłko bez skórki

dodać cukier, cynamon, ocet jabłkowy, sól, olej rzepakowy smak chili

wszystko dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły - smaczna, zdrowa, surówka z czerwonej kapusty, można łączyć z wieloma różnymi dodatkami do wielu dań obiadowych i nie tylko..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!