Składniki:
kapusta czerwona mała 1 sztuka,
cebula 1 sztuka,
jabłko 1 sztuka,
cynamon 3/4 łyżeczki,
cukier 2 łyżki,
sół 1 łyżeczka,
olej rzepakowy smak chili 4 łyżki,
ocet jabłkowy 1 łyżka
kapustę czerwoną poszatkować lub drobno i cienko pokroić ostrym nożem, kapustę sparzyć wrzącą wodą, odstawić na 10 minut i wylać na durszlak do odcieknięcia wody, jeśli mamy młodą czerwoną kapustę to nie trzeba jej sparzać, tylko posolić i odcisnąć nadmiar wody
kapustę przełożyć do miski, dodać pokrojoną drobno cebulę, pokrojone drobno jabłko bez skórki
dodać cukier, cynamon, ocet jabłkowy, sól, olej rzepakowy smak chili
wszystko dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły - smaczna, zdrowa, surówka z czerwonej kapusty, można łączyć z wieloma różnymi dodatkami do wielu dań obiadowych i nie tylko..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!