4.01.2018

potrawka z wiejskiej kury z koperkiem...

Składniki:


kura wiejska z rosołu 1/2 sztuki, masło 1 łyżka, warzywa z rosołu - w opisie, curry 1 łyżka, kucharek 1-2 łyżeczki, papryka cayenne 1/2 łyżeczki, rosół 2 szklanki + woda 2 szklanki, śmietana 12% 100 ml, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1 szklanka, koperek 1 pęczek

z rosołu ugotowanego na niedzielę wyjąć kurę wiejską, dokładnie obrać mięso z kości, chrząstek, usunąć skórę, mięso pokroić drobniej

marchew 2 sztuki, seler, pietruszka po 1 sztuce widelcem rozgnieść

do garnka dodać masło i mięso, z kury, dodać warzywa i podsmażać z 5 minut mieszając

wsypać przyprawę curry, kucharka, pieprz cayenne, wlać rosół, sok z cytryny i zagotować

mąkę wymieszać ze śmietaną i wodą, wlać do potrawki i doprowadzić do zagotowania, wsypać koperek i zdjąć z ognia - z kury wiejskiej można przygotować smaczną potrawkę na drugi dzień po rosole, można ją podać z ziemniakami, ryżem, makaronem.........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!