Składniki:
kura wiejska z rosołu 1/2 sztuki,
masło 1 łyżka,
warzywa z rosołu - w opisie,
curry 1 łyżka,
kucharek 1-2 łyżeczki,
papryka cayenne 1/2 łyżeczki,
rosół 2 szklanki + woda 2 szklanki,
śmietana 12% 100 ml,
mąka pszenna 2 łyżki,
woda 1 szklanka,
koperek 1 pęczek
z rosołu ugotowanego na niedzielę wyjąć kurę wiejską, dokładnie obrać mięso z kości, chrząstek, usunąć skórę, mięso pokroić drobniej
marchew 2 sztuki, seler, pietruszka po 1 sztuce widelcem rozgnieść
do garnka dodać masło i mięso, z kury, dodać warzywa i podsmażać z 5 minut mieszając
wsypać przyprawę curry, kucharka, pieprz cayenne, wlać rosół, sok z cytryny i zagotować
mąkę wymieszać ze śmietaną i wodą, wlać do potrawki i doprowadzić do zagotowania, wsypać koperek i zdjąć z ognia - z kury wiejskiej można przygotować smaczną potrawkę na drugi dzień po rosole, można ją podać z ziemniakami, ryżem, makaronem.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!