7.01.2018

pieczone jabłka z pomarańczą, cynamonem, miodem...

Składniki:


jabłka 12 sztuk, pomarańcze 3 sztuki, cynamon - ile potrzeba, miód lipowy - ile potrzeba

jabłka raczej o jednakowej wielkości dobrze umyć, wydrążarką do jabłek usunąć gniazdka nasienne

stawiać je w blaszce, do każdego jabłka włożyć cząstkę pomarańczy, posypać cynamonem, ponownie pomarańczę i po łyżeczce miodu., na koniec posypać tartą bułką

piekarnik nagrzany na 210C, grzanie góra/dół, jabłka piec około 40-50 minut

po wyjęciu z piekarnika puszczonym sokiem z dna formy mocno polać każde jabłko - najpyszniejsze jabłuszka pieczone na deser, na kolację, są bardzo zdrowe, lekkostrawne, bardzo aromatyczne, smakują na ciepło i na zimno..........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!