Składniki:
rosół z kury wiejskiej lub inny 2,5 litra,
marchew z rosołu 3 sztuki,
szczaw konserwowy 2 słoiki,
woda 1/2 litra,
śmietana 18% 200 ml,
mąka pszenna 5 łyżek,
przyprawa w płynie - ile potrzeba,
pieprz mielony - ile potrzeba,
makaron gwiazdki 1 opakowanie,
jajka ugotowane na twardo 10 sztuk
rosół z kury wiejskiej zagotować, dodać marchewki z rosołu rozdrobnione widelcem
wlać dwa słoiczki szczawiu, gotować z 10 minut na mniejszym ogniu
wodę wymieszać z mąką, śmietaną i wlać do zupy, mieszając do zagotowania i zagęszczenia zupy
do smaku dodać przyprawę w płynie, pieprz mielony
makaron gwiazdki ugotować wg opisu na opakowaniu, jajka ugotować na twardo, podawać zupę z makaronem i jajkami - zupa szczawiowa jest naszą ulubioną zupą, zwłaszcza po niedzieli gdy zostanie nam rosół, szczawiowa lubimy z różnymi dodatkami.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!