17.12.2017

na szybko szczawiowa zupa z makaronem gwiazdki i jajkami...

Składniki:


rosół z kury wiejskiej lub inny 2,5 litra, marchew z rosołu 3 sztuki, szczaw konserwowy 2 słoiki, woda 1/2 litra, śmietana 18% 200 ml, mąka pszenna 5 łyżek, przyprawa w płynie - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba, makaron gwiazdki 1 opakowanie, jajka ugotowane na twardo 10 sztuk

rosół z kury wiejskiej zagotować, dodać marchewki z rosołu rozdrobnione widelcem

wlać dwa słoiczki szczawiu, gotować z 10 minut na mniejszym ogniu

wodę wymieszać z mąką, śmietaną i wlać do zupy, mieszając do zagotowania i zagęszczenia zupy

do smaku dodać przyprawę w płynie, pieprz mielony

makaron gwiazdki ugotować wg opisu na opakowaniu, jajka ugotować na twardo, podawać zupę z makaronem i jajkami - zupa szczawiowa jest naszą ulubioną zupą, zwłaszcza po niedzieli gdy zostanie nam rosół, szczawiowa lubimy z różnymi dodatkami.............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!