16.11.2017

z jesiennych warzyw gulasz z indykiem...

Składniki:


olej rzepakowy Wielkopolski chili 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka duża, cukier 1 łyżeczka, dynia pokrojona 4 szklanki, cukinia 1 sztuka, bakłażan 1 sztuka, papryka kolorowa 2 sztuki, por 1 sztuka większa, ząbki czosnku 5 sztuk, kucharek 2 łyżki, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, pomidory dojrzałe 1 kg, mięso gulaszowe z indyka 50 dag, olej rzepakowy Wielkopolski czosnek 2 łyżki

dynię, papryki obrane pokroić w kostkę, cukinię, bakłażan ze skórką pokroić w kostkę, por, cebulę, czosnek drobno pokroić, pomidory ze skórką blenderem zmiksować

na oleju #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski podsmażyć na złocisto cebulę z cukrem, dodać dynię, cukinię, por, bakłażan, paprykę, czosnek, wsypać kucharka, papryke ostrą, podsmażać z 10 minut co jakiś cza mieszając

wlać zmiksowane pomidory (po dodaniu zmiksowanych pomidorów nie trzeba zagęszczać mąką)-(można użyć zamiast świeżych pomidorów sok pomidorowy w kartonie, wymieszać, gotować z 30 minut pod przykryciem

gulaszowe indyka pokroić drobniej, na oleju smażyć do miękkości, dodać do smaku przyprawę do indyka

usmażone mięso połączyć z warzywami, wymieszać, najlepiej przygotować wieczorem na drugi dzień - wielo warzywny gulasz z dodaniem indyka jest lekkim, smacznym i również sycącym daniem, ilość i rodzaj warzyw wg uznania.........SMACZNEGO!!!

Podejmij kulinarne wyzwanie Oleju Wielkopolskiego! "zobacz TUTAJ"

#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!