18.09.2017

śliwki we francuskim cieście...

Składniki:


ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, śliwki 12 sztuk, cukier 8 łyżeczek, cynamon 8 szczypt

użyłam śliwki małe węgierki i duże przekrojone na połowę, bez pestek

ciasto francuskie rozwinąć i podzielić ostrym nożem na osiem porcji

na każdą porcję nałożyć 1,5 śliwki, posypać cukrem, cynamonem, wolne ciasto nałożyć na śliwki

układać na blaszce z papierem do pieczenia, pędzelkiem maczanym w wodzie posmarować ciasto

piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, zostawić na blaszce do wystudzenia w chłodnym miejscu - ciasto francuskie jest pysznie śliwkowe...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!