29.09.2017

matiasy w musztardowo-korzennym smaku...

Składniki:


matiasy 8 sztuk, musztarda miodowa 2 łyżki, przyprawa do piernika Prymat 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, cukier 1 łyżka

śledzie matiasy dobrze wymoczyć w zimnej wodzie co 40 minut zmienić wodę z 2 razy, na koniec wylać na durszlak aby woda dobrze odciekła

pokroić na 2 cm kawałki do miski

musztardę, przyprawę do piernika, cukier dobrze wymieszać z olejem w ilości do zakrycia śledzi

śledzie przełożyć do słoika i zalać olejem, zamknąć i schować do lodówki najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły - pyszne śledzie i na zakąske i na kolację podane na chlebie tostowym z tostera...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!