Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone,
cebula 1 sztuka,
ser lazur plastry 150 gram,
parówki cienkie 4 sztuki,
pomidor 1 sztuka,
oregano 4 szczypty,
kmin rzymskiziarenka Royal Brand - ile potrzeba
ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia, pokroić na 8 porcji, na środku ułożyć po pół parówki, wg uznania cebuli, pomidora, sera lazur, posypać oregano
brzegi ciasta założyć na wierzch, pędzelkiem maczanym w wodzie posmarować ciasto i obficie posypać ziarenkami czarnego kminu
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec "przegryzki" około 40 minut, wystudzić na letnie lub zajadać zimne - smakują na "przegryzkę" lub na kolację..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!