Składniki:
golonka wieprzowa 4 sztuki średnie,
przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie,
papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki,
cebula 2 sztuki,
liście laurowe 2 sztuki,
ziele angielskie 6 sztuk,
kucharek 2 łyżeczki,
woda 3/4 litra
umyte i osuszone ręcznikiem papierowym golonki wieprzowe natrzeć przyprawą do wieprzowiny, dodać paprykę ostrą, pokrojone cebule, ziele angielskie i liście laurowe, zostawić na 1 godzinę
włożyć do szybkowara
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" wszystko, wsypać kucharka, wlać wodę i zamknąć szybkowar
od chwili zasyczenia pary gotować na średnim ogniu 60 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
z wywaru można zrobić sos zagęszczony mąką i śmietaną - golonki są miękkie, kruche, soczyste...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!