15.06.2017

szybkowar-golonki kruche i soczyste...

Składniki:


golonka wieprzowa 4 sztuki średnie, przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, cebula 2 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 6 sztuk, kucharek 2 łyżeczki, woda 3/4 litra

umyte i osuszone ręcznikiem papierowym golonki wieprzowe natrzeć przyprawą do wieprzowiny, dodać paprykę ostrą, pokrojone cebule, ziele angielskie i liście laurowe, zostawić na 1 godzinę

włożyć do szybkowara "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" wszystko, wsypać kucharka, wlać wodę i zamknąć szybkowar

od chwili zasyczenia pary gotować na średnim ogniu 60 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie

z wywaru można zrobić sos zagęszczony mąką i śmietaną - golonki są miękkie, kruche, soczyste...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!