jajka 5 sztuk "L", Polski Cukier do pieczenia drobny 1 szklanka, margaryna 15 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, aromat rumowy 4 krople, rabarbar 4-5 łodyg, cukier 2 łyżki, truskawki 25 dag, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
jajka, cukier Polski Cukier do pieczenia drobny, aromat rumowy, miękką margarynę mikserem ucierać z 4 minuty na dużych obrotach,wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto
forma 29x16 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować w formie, na wierzch powkładać większe kawałki obranego rabarbaru, posypać cukrem Cukier Polski do pieczenia drobny - asortyment Cukier Polski "zobacz TUTAJ"
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka, upieczone ciasto dobrze wystudzić w formie na
wierzchu wystudzonego ciasta poukładać pokrojone na plastry truskawki, wlać tężejącą galaretkę rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki na kilka godzin
ciasto jest bardzo delikatne, aromatyczne, kwaskowato-słodkie..........SMACZNEGO!!!
kampania "Uczymy jak słodzić" "zobacz TUTAJ" powstała, aby pokazać społeczeństwu czym tak naprawdę jest cukier, jaką rolę spełnia w naszym organizmie oraz po to aby obalić szkodliwe stereotypy, które narosły wokół spożywania cukru
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!