Składniki:
mąka tortowa 3 szklanki,
budyń śmietankowy 1 opakowanie,
jajka 2 sztuki,
cukier 1 łyżka,
sól 1 łyżeczka,
mleko 1/2 litra,
woda gazowana 1/2 litra,
olej rzepakowy 4 łyżki,
szpinak mrożony 2 opakowania,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
cebula 1 sztuka,
ząbki czosnku 6 sztuk,
kostka rosołowa 1 sztuka,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
mozzarella małe kulki 2 opakowania
mąkę, budyń, cukier, sól, olej rzepakowy, jajka, mleko, wodę gazowaną blenderem zmiksować dokładnie i odstawić na 30 minut, wody dolewać w trakcie i tyle, aby ciasto było dość lejące
na mocno rozgrzanej patelni naleśnikarce 22 cm posmarowanej raz cienko olejem smażyć złociste naleśniki
w garnku na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, posiekane ząbki czosnku, dodać szpinak i podsmażać, gdy się odmrozi, podsmażać z 5 minut, dodać kulki mozzarelli
podsmażać do rozpuszczenia mozzarelli cały czas mieszając, szpinak zostawić do wystudzenia
na każdy naleśnik nakładać sporą porcję szpinaku i składać naleśniki na trójkąty - po prostu pyszne, aromatyczne naleśniki..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!