Składniki:
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka,
papryka słodka mielona 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki,
pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
kucharek 2 łyżeczki,
ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone,
jajko 1 sztuka,
czarnuszka - ile potrzeba
piersi przeciąć wzdłuż na cztery porcje, posmarować olejem rzepakowym i natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje, dać na blachę z papierem do pieczenia i na każdej porcji ciasta położyć pierś
brzegi ciasta nałożyć na piersi, posmarować pędzelkiem maczanym w roztrzepanym jajku, posypać ciasto i piersi czarnuszką
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wyjąć z piekarnika i wystudzić
piersi w cieście francuskim są soczyste, kruche, można je podać na obiad i na kolację..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!