Składniki:
ryż ugotowany 100 gram woreczek,
mus czereśniowy 300 ml,
budyń malinowy 1 opakowanie,
cukier 1,5 łyżki,
masło 1 łyżka,
budyń czekoladowy 1 opakowanie,
masło 1 łyżka,
cukier 1,5 łyżki,
mleko 3,2% 900 ml
ryż w woreczku ugotować w osolonej wodzie, wyjąć, opłukać woreczek i zostawić do odcieknięcia wody
wlać z 300 ml mleka do garnka i zagotować z cukrem, w 150 ml wymieszać budyń malinowy i wlać do gotującego się mleka, mieszając zagęścić budyń - tak samo zrobić budyń czekoladowy
wsypać połowę ryżu do budyniu malinowego, dać masło i szybko wymieszać, przełożyć do miski - tak samo zrobić z budyniem czekoladowym
na budyń malinowy wyłożyć połowę musu z czereśni, na czereśnie dać budyń czekoladowy i resztę czereśni, schować do lodówki do zastygnięcia
deser jest smaczny, lekki wybornie smakuje..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!