Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone,
sos pomidorowy 4 łyżki,
pieczarki 5 sztuk/średnie,
cebula 1 duża,
parówki 5 sztuk/cienkie,
ogórki konserwowe 3 sztuki,
ser żółty 10 dag,
kmin czarny Royal Brand - ile potrzeba
ciasto francuskie rozwinąć i przenieść na blachę z papierem do pieczenia
posmarować ciasto sosem ostrym pomidorowym, na sosie rozłożyć pokrojone pieczarki
rozsypać pokrojoną cebulę, posypać do smaku kucharkiem, położyć cienkie parówki drobiowe przekrojone na połowę
poukładać między parówkami przekrojone ogórki konserwowe, położyć cienkie pastry sera żółtego (użyłam morski), brzegi ciasta zawinąć do góry, posmarowac woda i obsypać kminem czarnym
piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, ciasto lekko wystudzić w chłodnym miejscu - pyszne, sycące ciasto francuskie z parówkami, z chrupiącym kminem czarnym można podać z sosami jakimi się lubi...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!