25.02.2017

na szybki obiad parówki we francuskim cieście z czarnym kminem...

Składniki:


ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, sos pomidorowy 4 łyżki, pieczarki 5 sztuk/średnie, cebula 1 duża, parówki 5 sztuk/cienkie, ogórki konserwowe 3 sztuki, ser żółty 10 dag, kmin czarny Royal Brand - ile potrzeba

ciasto francuskie rozwinąć i przenieść na blachę z papierem do pieczenia

posmarować ciasto sosem ostrym pomidorowym, na sosie rozłożyć pokrojone pieczarki

rozsypać pokrojoną cebulę, posypać do smaku kucharkiem, położyć cienkie parówki drobiowe przekrojone na połowę

poukładać między parówkami przekrojone ogórki konserwowe, położyć cienkie pastry sera żółtego (użyłam morski), brzegi ciasta zawinąć do góry, posmarowac woda i obsypać kminem czarnym

piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, ciasto lekko wystudzić w chłodnym miejscu - pyszne, sycące ciasto francuskie z parówkami, z chrupiącym kminem czarnym można podać z sosami jakimi się lubi...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!