Składniki:
herbatniki 2 opakowania,
sernik 1 opakowanie,
mleko 3,2% 450 ml,
serek homogenizowany 250 ml,
marcepan 200 gram,
galaretka truskawkowa 1 opakowanie,
galaretka agrestowa 1 opakowanie
wsypać sernik z opakowania, wlać zimne mleko, dodać serek waniliowy homogenizowany i mikserem wyrabiać wg opisu na opakowaniu
marcepan w czekoladzie pokroić na kawałeczki i dodać do sernika, mikserem połączyć składniki
forma 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć herbatniki i wyłożyć połowę masy sernikowej
na wierzchu ułożyć herbatniki, lekko je wcisnąć w masę i wyłożyć resztę masy sernikowej, wygładzić wierzch, schować do lodówki
galaretkę agrestową w 450 ml gorącej wody wymieszać i prawie tężejącą wylać na sernik, schować do lodówki do stęzenia, galaretkę truskawkową w 450 ml goracej wody wymieszać i zimną wylać na galaretkę, schowac do lodówki na kilka godzin - sernik jest smaczny............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!