Składniki:
mąka żytnia 1 szklanka, mąka tortowa 3 szklanki,
jajka 2 sztuki,
cukier 1 łyżeczka,
sól 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 4 łyżki,
mleko 3/4 litra,
proszek do pieczenia - szczypta,
czosnek niedźwiedzi 2 łyżki,
farsz: - w opisie,
śmietana 250 ml,
ser żółty 15 dag,
mąka tortowa 2 łyżki
wszystkie składniki na naleśniki w dzbanku blendera zmiksować, przelać do innego pojemnika i zostawić na 30 minut, wsypać suszony czosnek niedźwiedzi, wymieszać
na mocno gorącej patelni naleśnikarce 22 cm smażyć złociste naleśniki, odkładać na talerz
na farsz użyłam kapusty-bigosu ze świąt, kapustę około 70 dag zmiksować z ugotowaną kaszą owsianą (2 woreczki), dodać do smaku pieprz ziołowy, paprykę ostrą
w rozdrabniaczu zmiksować kulę mozzarelli XL 25 dag na drobno, wsypać do farszu i wymieszać
nakładać porcję farszu i zawijać naleśnik w rulon, układać w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
śmietanę wymieszać z mąką, żółtym serem rozdrobnionym w rozdrabniaczu i polać naleśniki, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 25-30 minut - bardzo sycące i smaczne danie obiadowe.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!