1.10.2016

matiasy z papryką zieloną w oleju...

Składniki:


matiasy 8 sztuk, papryka zielona 2 sztuki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba

śledzie matiasy wymoczyć w zimnej wodzie co godzinę zmieniać wodę, wylać na durszlak aby dobrze odciekła woda

matiasy pokroić do miski na 2 cm kawałki, wsypać pokrojoną cebulę, posypać cukrem, pieprzem mielonym

dodać pokrojoną w kostkę zieloną paprykę, wlać ocet jabłkowy i wymieszać, wlać olej rzepakowy tyle, aby zakryć śledzie, schować do lodówki na kilka godzin

takie śledzie lubimy do pieczywa na kolację.............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!