9.09.2016

zupa ogórkowa z ziemniakami i koprem suszonym na maśle...

Składniki:


woda 3 litry, koper 3 baldachimki suszone, włoszczyzna 1/2 pęczka, ziemniaki 10 sztuk, ogórek kiszony 1/2 kg, woda 1/2 litra/z ogórków kiszonych, masło 1/4 kostki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, mąka pszenna 3 łyżki, woda 1 szklanka, śmietana gęsta - ile potrzeba

ziemniaki pokrojone w kostkę zalać wodą, włożyć suszone baldachimki kopru, wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę i gotować do miękkości ziemniaków

ogórki kiszone w rozdrabniaczu zmiksować i wlać do zupy, wlać również ile potrzeba do smaku wody z ogórków, dodać masło, kucharka, gotować z 15 minut na średnim ogniu

mąkę wymieszać z wodą i wlać do zupy mieszając do zagęszczenia, wsypać pieprz mielony

zupę podawać ze śmietaną lub jogurtem..................SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!