29.09.2016

sernik na zimno z porzeczkami i biszkoptami z toffi...

Składniki:

porzeczki 1/2 kg, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, sernik 1 opakowanie/na zimno, biszkopty okrągłe 150 gram, masa toffi 1/2 puszki, galaretka wiśniowa 1 opakowanie

forma silikonowa z kominkiem 22 cm, dno będzie wierzchem = umyte i obrane porzeczki białe rozsypać w formie, galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wlać do porzeczek, schować do lodówki

gdy galaretka zacznie tężeć to na wierzchu lekko dociskając do galaretki rozłożyć biszkopty posmarowane masą toffi, schować do lodówki

wg wskazówki na opakowaniu zrobić sernik, ja zamiast mleka użyłam 500 ml zimnego jogurtu pitnego morelowego, połowę sernika rozsmarować na biszkoptach, na wierzchu poukładać biszkopty posmarowane masą toffi

rozsmarować resztę sernika i również poukładać biszkopty posmarowane masą toffi, schować do lodówki, galaretkę wiśniową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i prawie tężejącą wlać na biszkopty, schować do lodówki najlepiej na całą noc

formę nakryć talerzem, odwrócić i delikatnie zdejmować formę z sernika, można ozdobić porzeczkami - ten sernik jest bardzo smacznym deserem nie tylko na upały............SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!