7.07.2016

duszone z cebulą piersi kurczaka...

Składniki:


pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, masło 1 łyżeczka, mąka pszenna 3 łyżki, cebula 2 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, woda 3 szklanki

pierś przeciąć na dwa plastry, będą razem cztery porcje, opłukać i na ręczniku papierowym osuszyć, delikatnie je porozbijać

natrzeć z każdej strony kucharkiem i pieprzem mielonym, obsypać mąką

na gorącym oleju z masłem zrumienić piersi z każdej strony, dodać pokrojone cebule i podsmażać z 3 minuty na średnim ogniu

dodać przyprawę w płynie, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości piersi, z wywaru zrobi się sos - można podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!